Vad räknas egentligen som ett bra transportsätt? Är det när det går så snabbt som möjligt eller är det kanske den transport som ger dig mest upplevelser under vägens gång? Det är frågor som kan skilja stort från person till person. I Norden erbjuds en rad transportmedel som hjälper oss att förflytta oss en lång sträcka på väldigt kort tid. Vilket som är att föredra är helt upp till dig.

Tåg, flyg, bil, buss och många andra erbjuds. Antal transportmedel som finns att välja bland i Norden är otaliga. För dig som vill ta dig fram snabbt är såklart flyg att föredra men vad händer om du inte bor i närheten av en flygplats? Då är kanske tåg bästa alternativet. Parametrarna är många att ta hänsyn till när man ska utse vilket transportmedel som är bäst i Norden.

Åka tåg i Norden

Tåg är ett transportsätt som är otroligt populärt just i Norden. Det går snabbt, är tystgående och du kan samtidigt som du förflyttar dig göra andra saker. Tågnätet är väl uppbyggt över i stort sett hela Norden, vilket gör att du kan ta dig långa sträckor på kort tid. En annan stor fördel med tåg är att det oftast är relativt billigt i jämförelse med övriga transportmedel som finns.

För dig som arbetar med ett jobb där det krävs att du reser runt är tåg ett otroligt bra alternativ att använda dig av. Samtidigt som tåget susar förbi station efter station kan du sköta ditt arbete. Flera av tågen idag erbjuder en stabil internetuppkoppling så att du kan arbeta obehindrat utan några som helst problem. För dig som åker mycket tåg erbjuds det ofta dessutom speciella förmåner.

Flyga inom Norden

När man tänker på flygresor förs tankarna rätt så snabbt mot varmare breddgrader men det är faktiskt lika vanligt att man flyger inrikes eller inom Norden. Flyg är utan tvekan det snabbaste transportmedlet om du ska ta dig en längre sträcka. Självklart underlättar det och du sparar en hel del tid om du bor i nära anslutning till en flygplats. Skulle du inte göra det erbjuds ofta transport till och från flygplatsen.

Fördelarna med att flyga om du ska ta dig någonstans är många. Du kortar bland annat ner din restid betydligt jämfört med om du skulle åkt bil eller tåg. På flyg serveras det inte sällan mat vilket förgyller resan lite extra. Inom Norden är det mycket smidigt att flyga mellan de största städerna. Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn är städer med stora flygplatser där flygen går i stort sett hela tiden.

Åka båt i Norden

Det är få ställen i Europa där man åker lika mycket båt som man gör i Norden, vare sig det är kryssningar eller vanliga transportresor. Mellan Danmark och Sverige är havet hårt trafikerat med båtar som lämnar kajen med jämna mellanrum. Det har blivit ett mycket populärt resmål att ta båten över till Danmark för att uppleva vårt kära grannland. Att åka båt är vanligtvis ett relativt billigt resmål.

Båtkryssningar är en annan populär typ av transport som allt fler lockas av. Här är det inte själva resan som står i centrum, utan mer upplevelsen på själva båten. Det hålls fester, erbjuds shopping, goda middagar och mycket mer på kryssningsfartygen. Östersjön är ett hav där det finns ett flertal kryssningsfartyg som puttrar omkring. För den som vill resa till Finland går där ett antal kryssningsfartyg till vårt grannland i öst.

Alternativa transportmedel i Norden

Skulle du inte föredra något av ovan nämnda transportmedel finns det såklart en rad andra att välja bland. I tillägg till mer vanliga transporter som till exempel bil och buss kan du i Norden med fördel även använda dig av en cykel. Cykelvägarna är mycket prioriterade, inte minst i Sverige, och brukar hålla en genomgående hög standard med bra säkerhet. Testa på och få lite gratis motion på köpet.

Ut och upptäck Norden

Norden är en del av världen som bjuder på fin natur, hav och prydliga städer. Ta till vara på tiden och ge dig ut på upptäcktsfärd med något av alla transportmedel som listats. Det behöver inte kosta en förmögenhet att ta sig runt i Norden. Planerar du din resa väl kan du komma undan riktigt billigt samtidigt som du får se en hel del under resans gång. Välj bara färdsätt!

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *