När man väl har bestämt sig för att sätta sig ner runt ett bord och spela ut några händer poker så är det lätt att det drar ut på tiden. Detta gör att om man inte är förbered så kommer din energinivå att sakta men säkert gå i botten och du kommer tappa din koncentrationsförmåga och förmodligen inte vinna några fler händer. Men det finns några finurliga tips på hur man kan undvika detta och det är just det vi kommer försöka ge er i denna artikeln.

pokerspelare

Förbered dig på en långsittning

Oavsett din förmåga att spela poker så ska du alltid gå in med mentaliteten att pokerspelet kommer bli långdraget. Gör du detta så kommer du troligtvis se till att få in så mycket bra sömn som möjligt och ställa in dygnet efter när pokerturneringen börjar. Den mentala biten i det hela är det många som inte ligger vikt vid, men den är lika, om inte mer, viktig som själva pokerspelet i sig. Om du är inställd på att du kommer åka ut tidigt så finns det stor risk för att du gör just detta, men om du ställer in siktet på att gå långt så kommer dina val baseras på den premissen.

Ät bra och näringsrik mat innan turneringen

Som alla vet så är maten vår bränsledepå och att fylla upp tanken innan en pokerturnering är av yttersta vikt. Du vill inte hamna i ett scenario där du sitter bland de sista 4 och din hunger tar över all din tankeförmåga och den börjar morra högt. Genom att äta bra och mycket mat så kommer din energinivå ligga högt under hela turneringen.

Fyll på med vätska

Denna går hand i hand med att äta bra mat. Eftersom poker kräver mycket koncentration och tar på psyket så måste du se till att vätskan finns tillgänglig att hämta. Om du gör detta kommer du minska risken av att du drabbas av en irriterande huvudvärk som distraherar dig från spelet och du ger dig största möjliga chans att hålla koncentrationen.

Saker du kan göra under pokerturneringen

Under själva pokerturneringen så kan du ta med tilltugg och vätska som håller uppe energinivån. Nötter (kolla så att ingen har allergi först) och energidryck är något som ofta förekommer under pokerturneringar, men en extra vattenflaska är alltid att rekommendera. Självklart kommer dessa regler variera beroende på vilka regler som satts upp på förhand, så se till att försäkra dig om vad som gäller.

Du kan även ta tillfället i akt att gå upp och sträcka dig för att få lite extra syre och ”väcka” kroppen snabbt. Detta kan du göra efter du till exempel lagt dig och många fortsätter spela ut sina händer. Detta gör att du får ett extra energiflöde som hjälper till att hålla din skärpa på topp.

”Pokerturneringar online är lättare att hålla sig vaken till”

Många säger sig påstå att pokerturneringar online är enklare att vara vaken till. Detta är högst individuellt och många glömmer av omgivningen när du spelar runt ett pokerbord. Om du sitter hemma och spelar på internet så finns det risk att du gör det under kvällen då det är mörkt vilket i sin tur kommer leda till att du känner dig tröttare än om du hade suttit inne på ett väl upplyst kasino med andra människor. Självklart går alla de ovanstående tipsen att applicera om du spelar en pokerturnering online.

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *